Hi ha coses que encara ens sorprén haver d'explicar-les. Són aquestes relatives a per què la imatge i el disseny són tan importants a l'hora de vendre un producte o comunicar un projecte, siga empresarial, cultural, social, etcètera. Ja no es tracta únicament d'aconseguir captar l'atenció del teu possible client o usuari, sino de dignificar i valorar, precisament, allò que pretens vendre. Una mala estratègia audiovisual ja és, de per si, un tret en propi peu, per molt SEO que li poses al tema. De què et serveix que entren a la teua web o a les teues xarxes socials si el que ensenyes no produeix cap estímul? La qüestió no és la quantitat d'usuaris que entren en els teus espais en línia, sinó el temps que estan en ells, interessant-se i descobrint el teu projecte i el què ofereixes, i en última instància, el premi: aconseguir vendre el teu producte o arribar a qui vols arribar.

Quan algú contacta amb Nonsolumweb, normalment sempre es repeteix la mateixa pregunta, d'una manera o l'altra, Hola, ¿vosaltres feu webs?, a la qual solem contestar amb Nosaltres el que fem són projectes de comunicació en suport web. La majoria ho pilla de seguida, no és el mateix seure en un caixó, que seure en una cadira còmoda, una butaca o un sofà. El suport és només el suport. Com siga d'atractiu i funcional aquest suport és una altra cosa. No és qüestió de 'valor afegit' que molts interpreten com un Ah doncs!, aquests seran molt cars. Es tracta simplement, i planament, del VALOR. El valor que té el teu producte o projecte, i el valor que es mereix (i no em referesc a l'econòmic) a l'hora de comunicar-lo. Si tu ets el primer que no fas aquest exercici previ de responsabilitat, els altres no el van a fer per tu, simplement perquè no ho veuran.

Hui en dia una web te la pot fer qualsevol, fins i tot un mateix amb una mica de traça, recorrent a aquestes plataformes online amb plantilles premaquetades. Nosaltres ho tenim clar: si tu ets capaç, fes-ho!. Al cap i a la fi, quan contractem un professional és, generalment, perquè el que ens ofereix és allò que nosaltres necessitem, però no sabem fer. Si un caixó t'és suficient per a seure, quin problema hi ha?

Però un projecte de comunicació, siga en el suport que siga, és una cosa totalment diferent, tant en concepció com en el procés de treball, i compte!, que no ha de ser, en absolut, sinònim de car, sempre que un siga conseqüent i realista a l'hora de donar-li valor a les coses... A les pròpies, i a les dels altres.

En Nonsolumweb fem projectes de comunicació en suport web i la millor manera d'explicar-te en què consisteix això, és contar-te com és un procés de disseny i producció de la casa.

blog 03

1. Parlem?

Normalment, en la primera presa de contacte, el client ens parla del seu projecte i d'aquelles coses que li agradaria mostrar a través de la seua web corporativa. Alguns ho tenen prou clar, cosa que facilita molt aquest primer tràmit, però la gran majoria vénen una mica despistats, o amb idees concebudes a partir del que han vist per ahí o els han explicat. Tant en un cas com en l'altre, sempre intentem assessorar de la millor manera possible, i amb honestedat. Mai no et vendrem alguna cosa si tenim clar que no la necessites, de la mateixa manera que mai acceptarem un projecte que no puguem fer i dur a bon port. Ens agraden els reptes, però amb els peus sempre tocant terra.

2. D'una idea neix un projecte

Analitzar prèviament el tipus d'empresa, negoci o projecte a comunicar és indispensable, i no només el del client, sinó també el de la seua competència directa. Com es mostren a Internet altres empreses del mateix sector dins el seu radi d'acció?

D'una idea neix un projecte i d'aquest projecte un pressupost global, en el qual especifiquem clarament el preu de cada partida, de manera que el client sempre té l'opció de calcular diferents alternatives, eliminant o afegint partides fins a consensuar l'encàrrec final.

Els nostres projectes prioritzen el disseny i l'aspecte audiovisual de la web, primer pas de qualsevol estratègia de màrqueting digital: dignificar, potenciar i donar valor a allò que es pretén 'vendre'. Una web pot ser la repera tècnicament, però aconseguir que l'usuari s'interesse pel producte i decidisca quedar-se en ella descobrint més continguts, només és possible si aconsegueixes captar la seua atenció, amb un bon disseny i maquetació, una bona redacció de textos i un bon ús de les 'zones calentes' d'un disseny web, aquelles que es visualitzen més ràpidament i per tant són les primeres a captar aquesta atenció (sliders, parallax, capçaleres, bàners, inconografia, logos corporatius, footer, etc.).

Això no vol dir que les nostres webs obvien els aspectes tècnics. En absolut. Totes les nostres web estan programades perquè puguen ser indexades pels navegadors i facilitar el SEO. A més totes disposen d'un backend de gestió, d'ús senzill i fet a mida de les necessitats de cada projecte, en què a més de poder gestionar tots els continguts de la web, tant textuals com audiovisuals, també disposen d'eines bàsiques per al SEO. Però compte!, que ningú pense que el SEO (l'orgànic que no es paga) és qüestió de programació exclusivament. El SEO depén hui, més que mai, de l'ús que es faça de la nostra web, tant nosaltres com l'experiència dels usuaris, la manera d'exposar el seu contingut i de compartir aquests en xarxes i altres mitjans online i, sobretot, el no deixar que una web acabe morint per inactivitat. A més, el SEO orgànic, aquell que es pretén sense contractar els serveis propis de Google, Facebook, Instagram, etcètera, o d'una empresa especialitzada en màrqueting en línia, (el què es coneix com SEM), generalment queda més a prop de la decepció que de l'èxit, en una Internet híper saturada de continguts, siga quin siga el camp o àrea de la teua activitat.

Si decideixes entrar en aquest món, la teua web serà, des del principi, el teu tamagotxi particular.

blog 12

3. Et mostrem el disseny abans de començar

Bàsic en el nostre sistema de treball. Abans de posar-nos mans en l'obra, preparem el disseny de tot i cada un dels apartats del projecte web que realitzarem. D'aquesta manera, el client podrà vore, gairebé amb exactitud, com serà la seua web corporativa pel que fa a disseny, imatge, tipografia i funcionalitat, i així evitar endur-se una sorpresa en el resultat final.

4. Silenci, estem treballant

Una vegada aprovat el projecte definitiu, ens posem mans en l'obra. En tots els nostres projectes marquem un planning de treball i una data de lliurament. A més, ajudem al client a elaborar aquells aspectes que no sempre depenen directament de nosaltres, com la creació dels textos explicatius o la recopilació de la informació necessària del client i el seu producte per poder crear els continguts informatius de la web.

Un bon projecte de comunicació web no és un procés senzill. Necessita el seu temps per a la construcció i el seu temps per al testat. Normalment, un projecte estàndard de web corporativa, necessitarà, com a mínim, de 2 mesos de treball i gestions. No acceptem mai encàrrecs urgents per evitar que els seus condicionants puguen minvar el resultat òptim final.

Durant el procés de construcció i testat de la web, aquesta no estarà, en cap cas, en obert a través del seu domini principal. No llancem una web fins que aquesta complisca les condicions òptimes, tant de disseny com de funcionament per poder mostrar-la en obert.

5. La teua web ja està a punt

Tots els nostres projectes estan concebuts perquè siguen fàcils d'usar i gestionar, amb la idea que el client no tinga la necessitat de contractar cap servei de manteniment, llevat que aquest així ho requerisca. A més, nosaltres realitzem les gestions d'altes o trasllats de dominis i hosting, sempre amb les mateixes dades del client, i mai amb les nostres, per tal d'evitar-li problemes amb la propietat dels serveis contractats, cosa que per desgràcia és més comú del que sembla. Una vegada acabat el procés, el client tindrà el control absolut de la gestió d'aquests recursos directament amb l'empresa subministradora de serveis hosting. Apostem perquè els nostres clients siguen totalment autosuficients i independents a l'hora de gestionar la seua web i tots els serveis relacionats amb el funcionament d'aquesta.

A més, totes les nostres webs tenen 2 anys de garantia.

6. T'ajudem a emprendre el vol

Per descomptat, estarem amb tu en els teus primers passos. Tots els nostres projectes inclouen 1 mes de seguiment, una vegada publicada la web, en el qual estarem ajudant-te a començar amb el teu projecte. A més disposaràs de tutorials perquè aprengues a fer servir totes les funcions del teu backend de gestió, amb captures de pantalla de la teua pròpia web. Però també volem que aprengues a fer servir eines per a la creació i gestió de continguts visuals per a la web, per això disposaràs també de tutorials per a l'ús d'alguns programes d'edició d'imatges, tant en versió desktop (ordinador) com en versions en línia gratuïtes.

I a més, podràs disposar d'una sessió d'aprenentatge personalitzada en el nostre propi estudi en el qual et prepararem amb diferents exercicis pràctics en l'ús de la teua web i la gestió de recursos audiovisuals.

blog 13

Aquesta és, a grans trets, la diferència entre una web i un projecte de comunicació en suport web. Des de Nonsolumweb t'animem a fer el pas, o a millorar-lo si ja ho has fet i no has quedat content amb el resultat. Gestionar un producte o un projecte a través d'Internet és un procés complex, però no necessàriament complicat tècnicament. Té més a vore amb la constància i amb una bona estratègia que amb la dificultat de les eines. A més, que el teu producte estiga o no a Internet, hui en dia, és pràcticament sinònim que existisca o no. Pots pensar que les xarxes socials són suficients per a mostrar-te, però una web és la teua presentació corporativa online, la teua targeta 'en mà' en Internet, i la prova que darrere d'ella hi ha un compromís professional i empresarial amb allò que vens o comuniques, la diferència, al cap i a la fi, entre que et prenguen seriosament o no.

Ací hauries de vore el teu espai web ... I ho saps!

blog 02