Què és Nonsolumweb?

Al món de les sèries de TV i el cinema, un spin-off és una sèrie o pel·lícula que neix a partir d'altres ja existents. En el món empresarial també es fa ús d'aquest terme anglosaxó per a definir aquelles iniciatives que neixen com a extensió o derivades d'altres projectes empresarials o marques corporatives.

Nonsolumweb és el primer spin-off de Nat Estudi, el projecte professional del dissenyador i fotògraf Bernat Gutiérrez (Nat), i no neix per casualitat. Nat Estudi s'ha caracteritzat sempre per l'eclecticisme aplicat als nostres treballs professionals i creatius. La diversitat ha estat la nostra senya d'identitat i encara que les modes sempre en són interessants, mai hem sucumbit al seu dictat ni hem pretés encunyar un estil uniforme. Això, més la contínua voluntat de seguir aprenent, ens ha permés treballar i experimentar en diferents suports, amb plantejaments tant gràfics, com fotogràfics i videogràfics, destinats a impressió o a la difusió online.

Nonsolumweb aposta, precisament, pels projectes de comunicació online, amb l'espai web com a suport, però amb una concepció audiovisual atractiva i senzilla com a pas indispensable per a una bona presència i reputació social a través d'Internet. No es tracta sols de fer webs i que aquestes siguen tècnicament funcionals. En Nonsolumweb concebem qualsevol projecte web com un treball creatiu on el disseny, la fotografia i la videocreació han de dignificar, respectar i valorar els productes i serveis dels nostres clients i fer-los interessants per als usuaris.

Un web és

  • La teua "targeta" corporativa a Internet
  • Una mostra de professionalitat i veracitat per a la teua marca
  • Una porta oberta a tot el món per als teus productes
  • Un canal de publicitat obert 24 hores
  • La diferència davant aquells competidors que no tenen web
  • Una oportunitat per a aconseguir nous clients i fidelitzar als qui ja ho són
  • Un punt d'encontre i interacció amb els usuaris

Un espai web el pot crear qualsevol amb coneixements de programació informàtica, però un projecte de comunicació a través d'un espai web és un plantejament totalment diferent.

 

Per a nosaltres, l'espai web és un suport amb uns requisits tècnics concrets per a funcionar correctament en el mitjà al qual va destinat, Internet, de la mateixa manera que un retrat plasmat en paper fotogràfic o un catàleg d'imatge imprés en paper cuixé comporta els seus propis processos i les seues pròpies característiques per tal de mostrar-se correctament i amb qualitat en els seus suports de destí.

 

Però el vertader treball no està a complir amb aquestes qüestions tècniques que al cap i a la fi són estàndard, en major o menor grau, sinó en la necessitat d'un bon procés creatiu per tal que un espai web no sols estiga ben programat, sinó que siga atractiu visualment i dinàmic per als usuaris, i, al mateix temps, coherent i respectuós amb la marca o el projecte empresarial del client.

Per a què serveix sortir a la primera pàgina d'una recerca a Google si l'usuari acaba abandonant el teu lloc web al cap de pocs segons?

 

Existeix molta confusió sobre el SEO o la reputació social a Internet. Molts continuen pensant que açò s'aconsegueix únicament mitjançant programació, incloent-hi en l'estructura web metatags amb paraules claus o fent ús de tècniques dubtoses com el backlink o el keyword stuffing. Açò podia ser vàlid fa anys, però en l'actualitat és la qualitat del contingut d'un espai web i l'experiència dels usuaris el que determina la reputació online i el posicionament als cercadors web i en especial Google. De fet Google ha anat canviant amb el temps els seus algoritmes, penalitzant la sobreoptimització i les males pràctiques SEO, en pro de la qualitat dels continguts web, l'empatia que aquests generen i l'experiència positiva dels usuaris, aspectes que es veuran reflectits en el temps de durada i la navegació de cada visita així com en l'interés dels usuaris per compartir continguts del web en les seues pròpies xarxes socials, blogs, etc.

 

Per tant, el vertader valor hui en dia d'un espai web, està en la capacitat de captar l'atenció dels usuaris, oferint continguts interessants, i dotant-los d'una bona presentació tant textual com audiovisual.

 

Per això en Nonsolumweb apostem per crear espais web amb un estil cuidat i atractiu, sense estridències ni estructures complexes, i amb una experiència de navegació senzilla i ordenada. Fiquem a l'abast dels nostres clients tota l'experiència creativa de Nat Estudi en el camp del disseny gràfic, la fotografia i el vídeo corporatiu i documental, per fer projectes dinàmics i estimulants, que no sols siguen respectuosos i coherents amb el producte o serveis dels nostres clients, sinó també amb la intel·ligència dels usuaris.

Tots els webs realitzats per Nonsolumweb disposen d'un gestor de continguts (backend), de producció pròpia, i que s'adapta a les necessitats de cada projecte. La senzillesa ha estat també la premissa a l'hora de crear aquest sistema perquè volem que els nostres clients siguen independents una vegada acabat i entregat el treball.

 

Per això, tots els nostres projectes inclouen una sessió de formació personalitzada, no sols destinada a l'aprenentatge del sistema de gestió, sinó també al coneixement de conceptes bàsics per a la creació de continguts web de qualitat i l'ús de ferramentes online d'edició gràfica per tal d'adaptar els elements audiovisuals segons els requisits necessaris per a un correcte visionat i càrrega a l'espai web i a les xarxes socials pròpies del client.

Un espai web és com un tamagotxi, cal alimentar-lo de continguts si volem que tinga una llarga vida. Però, si volem ser visibles, és necessària una estratègia dinàmica que combine l'acció corporativa a través de l'espai web amb la connectivitat i la interacció a les xarxes socials.

 

Per això, qualsevol projecte de Nonsolumweb comporta una anàlisi del producte, marca o serveis del client per tal de plantejar-li un punt de partida que l'ajude amb la seua estratègia de comunicació, bé si és ell mateix qui decideix desenvolupar-la, bé també si opta per la contractació de professionals especialitzats en SEO-SEM i màrqueting digital.

 

En Nonsolumweb no sols formem el client en conceptes bàsics que tot gestor web deu saber, sinó que l'acompanyem durant els seus primers passos i l'assessorem per tal que puga esprémer al màxim les possibilitats d'estar present i actiu a Internet.

Procés de treball

Procés creatiu

No som màquines. Som creatius

Parlem?

D'una idea surt un projecte

Et mostrem el disseny abans del muntatge

Silenci, estem treballant

El teu web ja està a punt

T'ajudem a emprendre el vol